De Havenaar Podcast


Terug naar de Nieuwsberichten

Er staat groot onderhoud gepland voor de Marktgracht en Kerkgracht in Almere Haven. Nieuwe beplanting en meer groen moeten de grachten aantrekkelijker maken. Daarvoor worden de bomen die nu langs de grachten staan omgezaagd.

Bewoners en ondernemers kunnen meedenken over welke bloemen en planten er voor terug gaan komen. Op dit moment staan er langs de kade enkel bomen en ligt er bestrating. Dat moet volgens de gemeente een stuk groener.

Bomen kappen
De bestaande bomen worden weggehaald. Volgens de gemeente hebben deze niet genoeg ruimte in de grond gehad om te kunnen groeien en zijn daarom niet gezond. De huidige 72 lindes worden daarom vervangen door 86 kleinere leilindes. De Partij voor de Dieren gaat onderzoeken of de kap noodzakelijk is. “In veel andere steden zie je bomen ook lange tijd goed gedijen op dit soort plekken aan grachten. Wij zijn daarom sceptisch en hopen dat de bomen zeer ruimhartig gecompenseerd gaan worden en niet alleen met bomen waar zij voor in de plaats komen”, aldus Kjell van Wijlandt, raadslid Partij voor de Dieren.

Fietsen
Naast de nieuwe bomen, wordt de bestrating verwijderd en krijgt de kade nieuwe perkjes vol plantjes en bloemen. Dit zorgt volgens de gemeente voor goede afvoer van regenwater en koelte tijdens warme zomerdagen. Door al het nieuwe groen wordt parkeren aan de gracht met de fiets straks wel een stuk lastiger. In plaats daarvan worden er drie nieuwe parkeerplekken gerealiseerd tegenover de kerk en in de stegen.

Het onderhoud gaat volgende week van start en zal tot en met april 2023 duren.

BRON: www.1Almere.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *