Pagina's: [1]
  Print  
Auteur Topic: Artikel uit de Prana feb/maart 2008  (gelezen 5088 keer)
Henk
Administrator
Niet uit te bannen
*****

Karma: 10
Berichten: 1311


Toon interesse maar blijf wel nuchter!


WWW
« Gepost op: februari 27, 2008, 02:16:44 pm »

Hi there!

Onderstaand artikel is uit de Prana van februari/maart 2008. Er staat een artikel in van Titus Rivas over contact met geesten. Leuk is dat hij ingaat op EVP in Nederland waarbij hij het WENT, een groep waar de makers van deze site lid van zijn geweest, met naam en toenaam noemt.

Citaat
Wie is daar?
Parapsychologische controverses rond mediumschap.


(…) De term instrumentale transcommunicatie slaat op het gebruiken van elektrische of elektronische apparaten om contact te leggen met geesten zoals fotocamera’s, televisies, radio’s, videorecorders, bandrecorders en computers. Een deelgebied daarbinnen wordt gevormd door de zogeheten Electronic Voice Phenomena oftewel EVP, in het Nederlands ook wel aangeduid als bandstemmen. Konstatin Raudive en Friedrich Jürgenson deden bijvoorbeeld onderzoek naar mogelijke paranormale stemmen van overledenen die geregistreerd zouden zijn op een geluidsband. Georde W. Meek en een assistent genaamd William zouden vloeiend hebben gecommuniceerd met een overleden dokter, dr. Mueller, via een apparaat dat zij de Spiricom noemden. Dit verschijnsel is verwant aan het zogeheten Direct Voice Phenomenon van mediums zoals Leslie Flint. Hierbij zouden zich een soort kunstmatige stembanden materialiseren die vervolgens gebruikt worden voor het doorgeven van paranormale informatie. Het lijkt enigszins op spontane gevallen waarin mensen boodschappen van gene zijde lijken te krijgen door telefoontjes van overledenen.

Klaus Schreiber en Ernst Senkowki melden dat ze onder meer videobeelden van overledenen en paranormale teksten op hun computerscherm hebben vastgelegd. Er is een aantal beweringen van dergelijke beoefenaars van instrumentale transcommunicatie dat (mits authentiek) echt zou kunnen wijzen op contact met overledenen, maar hier is helaas bijna nog geen onafhankelijk onderzoek naar verricht. Een Nederlandse expert op het gebied van transcommunicatie is Dr. Anita Laverman. Er bestaat verder een Nederlandse organisatie, het WENT, van onder andere Remko Ehrhardt, die met EVP heeft geëxperimenteerd. Ik heb Anita Laverman en enkele leden van het WENT persoonlijk ontmoet en ze maken allemaal een oprechte indruk. Het lijkt er werkelijk op dat ze in de loop der tijd een aantal opnames van paranormale bandstemmen gemaakt hebben. (…)

Gelogd

I'm back!!!
Danny
Administrator
Zeer aardsgebonden
*****

Karma: 7
Berichten: 568WWW
« Antwoord #1 Gepost op: februari 28, 2008, 12:26:23 am »

Leuk stukje! Is het gehele artikel ook ergens te lezen (behalve in de Prana zelf dan  Lachebek)
Gelogd

Succes is krijgen wat je wilt, geluk is willen wat je krijgt
Henk
Administrator
Niet uit te bannen
*****

Karma: 10
Berichten: 1311


Toon interesse maar blijf wel nuchter!


WWW
« Antwoord #2 Gepost op: februari 28, 2008, 01:41:05 am »

Leuk stukje! Is het gehele artikel ook ergens te lezen (behalve in de Prana zelf dan  Lachebek)

Voor zover ik weet niet. Ik heb het stukje ouderwetsch overgehamerd uit de Prana.  Knipoog
Gelogd

I'm back!!!
Pagina's: [1]
  Print  
 
Ga naar: