Hier zijn wij ook te vinden:
Artikelen
 
Cassandra van Schayk
geplaatst op 02-04-2009 door Danny | 0 reacties | plaats een reactie

Het gebeurde op 23 maart 2007. Cassandra van Schayk. Een scholiere van 17 jaar oud die zomaar van de ene op de andere dag uit de roulatie verdween. Na het bezoeken van een hardcore feest in Almere raakte ze vermist. Familie en vrienden verkeerden drie weken lang in een martelende onzekerheid totdat de politie op 14 april bekend maakte dat men haar lichaam had gevonden in een Almeers natuurgebied. Een bizarre verdwijning omdat de politie tot op heden nog steeds niet weet wat er precies met haar in de desbetreffende nacht gebeurd is.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries schrijft er het volgende over op zijn website:

Op zaterdagmiddag 14 april 2007 wordt het levenloze lichaam van Cassandra van Schayk gevonden in het water van natuurgebied de Noorderplassen bij Almere. Het is niet duidelijk hoe de jonge vrouw om het leven is gekomen.

Cassandra van Schayk is een opgewekte scholiere Sociaal Pedagogisch Werk aan het ROC in Almere. Ze geniet van het leven en heeft altijd zin in een feestje. Ze danst graag op snoeiharde muziek en bezoekt regelmatig hardcore evenementen . Op vrijdagavond 23 maart gaat Cassandra naar het hardcore feest Underworld in discotheek ?Eindelijk?. Rond 3.30 uur verlaat Cassandra het feest. Ze vertelt de portier nog dat ze om 4.00 uur thuis moet zijn. Cassandra wordt voor het laatst levend gezien op het busstation achter station Almere-Centrum waar ze op de nachtbus wacht. Aan de hand van bewakingsbeelden en getuigenverklaringen concludeert de politie dat ze de bus nooit heeft gehaald. Het is niet duidelijk wat zich daarna heeft afgespeeld. De politie is nog op zoek naar twee mannen die Cassandra hebben aangesproken op het busstation. Ook wordt gezocht naar een Afrikaans stel dat ook door een van deze mannen is aangesproken. Tevens wil de recherche graag weten wie Cassandra na 03.30 uur bij het busstation, of op een andere plek heeft gezien, mogelijk in gezelschap van anderen.

Wat is er met Cassandra gebeurd? Hoe is zij om het leven gekomen? Wie waren die twee mensen met wie ze gesproken heeft? En waar is het Afrikaanse stel gebleven dat door één van de twee mannen is aangesproken? Raadsels en mysteries lijken dit krankzinnige verdwijninggeval te omhullen.

Danny van bandstem.nl had al eens eerder het idee geopperd om door middel van een aantal EVP sessies te achterhalen wat er precies die dag gebeurd is. Eerder deed hij thuis al een paar pogingen om contact te leggen met Cassandra van Schayk, echter zonder succes. Om werkelijk te achterhalen wat er die nacht precies is voorgevallen zat er dus niets anders op dan op locatie een EVP experiment te gaan houden en op en op een mooie lenteavond in mei was het dan zover: het voltallige team van bandstem.nl vertrok naar de Noorderplassen in Almere.

Aangekomen bemerkten we dat bekenden en vrienden van Cassandra op de plek des onheils een gedenkteken hadden opgericht. Indachtig het feit dat dit de exacte plek is waar haar mobieltje voor het laatst is ingeschakeld, was het bijzonder indrukwekkend om hier aanwezig te zijn.

We hebben even bij het gedenkteken stilgestaan en gedacht aan Cassandra. Toen werd het tijd voor actie en begonnen we met onze bandopname.

Ondanks onze hooggespannen verwachtingen, stelde het aantal bandstemmen dat wij die avond vastlegden ons toch een beetje teleur. Al met al bleken er slechts twee B-stemmen en één C-stem in onze opnamen verscholen te zitten. De entiteiten die voor deze stemmen verantwoordelijk waren, gaven ons echter wel een boel informatie over de dader en de manier waarop Cassandra om het leven is gekomen.

Waarschuwing!

Wanneer u Cassandra van Schayk persoonlijk gekend hebt en u bent niet eerder in aanraking geweest met bandstemmen, dan waarschuwen wij u voor het feit dat deze paranormale stemmen vaak angstaanjagend kunnen klinken of dat de informatie die de entiteiten ons geven hard kan aankomen. Wanneer u hier gevoelig voor bent, kunnen deze opnamen u wellicht van slag brengen en in dat geval raden wij u af om naar onderstaande geluidsfragmenten te luisteren.

Op een gegeven moment stelde Henk de vraag: ?Waarom werd Cassandra vermoordt?? Direct hierop kwam er een vrouwelijke stem door. Het antwoord dat gegeven werd impliceert dat het een uit de hand gelopen roofoverval zou kunnen zijn. Waarschijnlijk wilde het slachtoffer haar geld niet afgeven. Het antwoord luidt: ?Zij hield haar geld bij!?

De politie weet niet hoe de scholiere om het leven is gekomen. Wij hebben echter een aanwijzing dat dit helaas op een gewelddadige manier is gegaan. Henk vraagt tijdens de opname: ?Hoe is Cassandra overleden?? Een mannelijke stem meldt zich en geeft als antwoord: ?Zij was doodgetrapt.?

Als laatste de C-stem. Voor ongeoefende luisteraars zal het echter bijzonder lastig zijn om de stem te onderscheiden: het antwoord is immers verscholen in de achtergrondruis. Henk vraagt: ?Waren er één of twee moordenaars?? Als reactie zegt een entiteit: ?t Is er één?

Veel vragen bleven echter onbeantwoord. Namen werden bijvoorbeeld niet genoemd en ook was het jammer dat ons niet de locatie van Cassandra?s vermiste gsm werd doorgegeven. Daarom zal het team in een later stadium nog eens terugkeren naar de Noorderplassen om te zien of er aanvullende informatie kan worden achterhaald. Wordt dus in ieder geval vervolgd!